DESPRE NOI…

A r B o R a Labels este o societate comercială cu răspundere limitată înfiinţată în martie 1994. În cursul anului 2018 s-a identificat în industria locală o nevoie acută de etichete autocolante, piaţa nefiind acoperită pe acest segment. S-au început demersurile necesare dezvoltării unei afaceri în acest sens. Următorul pas a fost identificarea unui spaţiu de producţie şi a unor echipamente tehnologice disponibile.

Obiectul principal de activitate al societăţii este: Fabricarea altor articole din hârtie şi carton, cod CAEN 1729. Acesta reprezintă dealtfel şi obiectul de activitate dominant, care concură cel mai mult la rezultatele societăţii, atât ca cifră de afaceri, cât şi ca rentabilitate.

Firma are ca piaţă de desfacere principală judeţul Bihor, având contracte de colaborare pentru livrare de produse cu cei mai mari producători de încalțăminte și mobilier din regiune.

Societatea noastră aplică în procesul de producţie conceptele de dezvoltare implementate în Italia, sub stricta supraveghere a unor renumiţi tehnicieni în producerea etichetelor, care lucrează în regim de colaborare cu societatea noastră, asigurând atât o supraveghere a respectării procesului tehnologic implementat în cadrul societăţii noastre cât şi o respectare a condiţiilor de calitate impuse de către parteneri.

Strategia de dezvoltare pe termen mediu şi lung stabilită de către societatea noastră prin decizia echipei manageriale care administrează aceasta societate este continuarea creşterii capacităţii de producţie până cel puţin la un nivel de 10 de angajaţi şi 2.000 mp de hale industriale în vederea reducerii ciclului de fabricaţie – livrare, şi în vederea realizării unei dezvoltari echilibrate precum şi o creştere a cantităţii de producţie.

Primul spaţiul găsit în vederea dezvoltării acestei afaceri a fost situat în localitatea Oradea, strada Rampei nr. 9, având o suprafaţă de 120 mp. Acesta a fost dotat cu două utilaje de producţie industrială în format plan cu imprimare digitală. Deasemenea ca și utilaje amintim – mașina de rituit, ghilotina, mașina de găurit, mașina de colatat, risograful, imprimante termice, etc beneficiind de aportul a 4 angajați.

În urma solicitărilor venite de la clienții noștri am identificat un alt segment de produse care este foarte slab reprezentat ca și producție în zonă și am decis crearea unei secții de debitare a cartonului gri și a duplexului, utilizând în acest sens două mașini de debitare ( ghilotine ) cu dimensinile de lucru de 700*1000, iar cealaltă de 1150*1600, utilaje de mare capacitate care prelucrează o cantitate de 2 tone de carton pe oră.

A fost identificat și achiziționat un spațiu de producție modern, spațiu situat pe strada Clujului nr. 309 , compus dintr-o hală industrială în suprafață de 1.800 mp cu 16.800 mp de teren aferent, marea majoritate a terenului neconstruit find amenajat ca și platformă betonată. Hala industrială este împărțită în 2 spații în suprafață de 800 mp/fiecare și are în dotare 6 birouri amenajate și dotate la standarde înalte.

Din punct de vedere al spațiului acesta este ideal pentru orice tip de activitate cu volume normale de producție, are acces facil la drumul european care face legătură între Oradea-Ungaria, are parcare de TIR proprie, beneficiază de toate dotările necesare funcționării.

Conducerea executivă a firmei a identificat un alt segment de produse care nu este deloc reprezentat ca și producție în zonă, este vorba de producția de etichete autocolante. Practic orice produs care urmează a fi ambalat este necesar a fi etichetat ( cu coduri de bare pe cât se poate) pentru a ușura operarea mărfurilor la destinație în funcție de anumite caracteristici.

Studiul de fezabilitate efectuat de societatea noastră relevă faptul că orice produs beneficiază de o medie de 8 etichete/produs , etichete care în momentul actual se produc în România doar în București, Cluj și Timișoara. Pornind de la acest fapt societatea noastră a investit în tehnologie de ultima generație în parteneriat cu colegii de la Konica Minolta. Societatea noastră, cu sprijinul colegilor de la Konica Minolta a fost parte dintr-un proiect pilot la nivel mondial pentru introducerea unei noi tehnologii de imprimare color pe suport autocolant, beneficiind pentru o perioadă de 30 de zile de exclusivitate în utilizarea acestei tehnologii revoluționare.

Decizia noastră de a executa etichete exclusiv în format plan prin tehnica de imprimare digitală ne-a impus ca un partener de încredere pentru clienții noștri deoarece în modul de imprimare ales de către noi există posibilitatea executării a unui număr nelimitat dintr-un anumit reper, practic noi putând onora orice cantitate pe care clientul o dorește, la o execuție de o calitate deosebită datorită modului de imprimare digitală.

Deasemenea, în urma ultimelor analize efectuate la nivelul pieței de profil am ajuns la concuzia că trebuie să ne extindem activitatea și în domeniul alimentar, care în acest moment nu poate fi produs de către societatea noastră. Motivul pentru care nu poate fi produs este foarte simplu: industria alimentară este un consumator industrial și necesită obligatoriu executarea de etichete în role ( la majoritatea produselor alimentare făcându-se ambalarea și etichetarea automatizat). Pentru executarea etichetelor în role este necesară o altfel de tehnologie, care necesită spațiii de producție relativ mare. Am identificat un posibil contact pentru achiziția unui utilaj profesional de producție a etichetelor în rolă ( de la cel mai mare producător mondial de utilaje pentru producția etichetelor) care urmează în cel mai scurt timp să fie achiziționat de către societatea noastră și pus în folosință în spațiul achiziționat.

“Dacă imaginea vinde produsul, atunci suntem aproape de clienți și avem tehnologia necesară pentru realizarea acesteia.”